Utställning I Danmark 2

/img_7429.jpg

 

Jag älskar utställningar och att titta på chinchillor. Vi åker på alla våra svenska utställningar. En gång tidigare har vi även besökt en dansk utställning hos den danska föreningen DCKF (Dansk Chinchilla Kæledyrs Forening). Nu skulle de åter igen ha en utställning på Själland och jag ville gärna åka.

Vi mötte upp två andra tjejer vid IKEA’s parkering för att åka färjan och sista vägen gemensamt.

/14388947_10206978045905317_2113313925_n.jpg

När vi kom till Helsingør skulle vi växla till oss lite danska pengar och det tog ju en stund att hitta uttagsautomat. Sedan ställde vi GPS’en på utställningens adress.

Utställningen hölls på en mycket vacker gård ute på landet. En riktigt gammaldags gård med vitkalkade uthusbyggnader med halmtak och huvudbyggnad i rött tegel.

 /img_7428.jpg

När vi kom fram var det redan en hel del folk på plats och incheckningen av djur hade dragit igång lite smått. Ingen av oss hade anmält djur och vi passade då på att ta oss lite kaffe och frukost först. Själva utställningen hölls i en del av en byggnad och precis intill i en annan byggnad hade det gjorts i ordning ”Hyggestue” (mysrum). Där fanns bord stolar och soffor att sitta och pausa i. Lunchen senare på dagen hölls här inne och senare även lotteridragning och Agility.

/img_7417.jpg

En söt angora som ställdes ut.

Efter vår lilla frukost började Bedömning av klasser och vi gick runt i lugn och ro och beundrade många fina djur. Mitt mål med resan var att köpa hem två nya vita avelshonor. Så med det i tankarna vandrade jag runt och tittade. Fick syn på en fin Grey vc ung hona som jag kunde tänka mig och jag frågade på henne, men hon var inte till salu tyvärr. (eller kanske tur. Hon var ju inte vit som jag bestämt att jag skulle ha.

Majbritt Kongstad som bodde på gården har en stor chinchillauppfödning och vi vandrade sedan runt där. Så jag hittade till sist efter mycket funderande och tittande mina två honor där.

 /img_7409.jpg

Fin White med extrema markeringar som ställdes ut under dagen.

Dagen fortsatte med fler dömde klasser, Vi tittade på djur, lyssnade på prisutdelningar och applåderade, läste program och tittade på fler chinchillor och beundrade fina rosetter i fina färger med eller utan glitter och stora och små tills ögonen gick i kors på oss. När dagen var slut åkte vi nöjda hem till Sverige igen!

 /img_7415.jpg

Ta med chinchillor ut ur Sverige eller in i Sverige – Vad gäller?

Till Danmark som är EU-land får du ta in 5 chinchillor per person.

Tillbaka in i Sverige får du ha 5 chinchillor per person.

Till Norge gäller helt andra regler.

Man måste söka tillstånd för att ta med sig chinchillor från Sverige in i Norge. Veterinärintyg ska även visas upp. Detta blir dyrt och medför massor av extrajobb.

Från Norge in i Sverige får man ta 5 chinchillor per person.

/img_7411.jpg

Skriven av Annette Fridh

Publicerad i Chinchilla Magazinet nr 4 2016 och återgiven här med tillstånd av SCAF.

/flagga.jpg
   /img_7420.jpg

Välkommen

Välkommen till www.pepitas.n.nu.

blizzard10v.jpg

Nyheter

     

Nyhetsbrev

Om du är intresserad av att följa oss och få de senaste nyheterna, så är du välkommen att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Skriv in din e-postadress i rutan nedan!

cher12.jpg

Vi finns även på Facebook. Där finns mer bilder och nyheter om våra chinchillor!

http://www.facebook.com/#!/pages/Pepitas-Chinchilla/285510684838187?sk=wall

Klicka gärna gilla!

Länkar

Chinchillarelaterade länkar finns under rubriken länkar.