Utställning i Danmark

 

I april 2015 hade vi till sist bestämt oss för att prova på utställning i Danmark. Anledningen att vi slog till var egentligen platsen som utställningen skulle hållas på och att det var relativt nära oss. Oftast hålls de danska utställningarna längre bort i Danmark, men denna hölls en liten bit söder om Köpenhamn i Præstø och den arrangerande föreningen var DCKF. Så denna gången anmälde jag tre chinchillor. Liam, She’s the One och Saffran var de utvalda.

Vi fick åka hemifrån mitt i natten och mötte upp Två andra tjejer i Malmö. Där hoppade vi in i deras bil och åkte vidare över bron och in i Danmark. Vi fortsatte en bit söderut och lectade upp var vi skulle vara och åkte sedan och letade upp bankomat för att ta ut lite danska kronor ifall vi skulle hitta något att ta med hem. Åkte tillbaka till utställningslokalen och vi var först på plats, men ganska snart dök fler fullpackade bilar upp.

 /img_0073.jpg

Chinchilla på en husvägg på gården där utställningen avhölls.

Vi bar in djuren och lokalen ställdes i ordning. Just denna lokalen skiljde sig väldigt mycket från de lokaler som SCAF brukar vara i. Jag säger inte att det var dåligt, utan bara annorlunda. Det var i en maskinhall med lite dålig belysning. Men mycket trevligt var det och dagen startade med att alla satte sig ner och åt sin medhavda frukost. Och därefter började incheckningen. Ljuset vid incheckningen var dåligt så ytterdörren hölls öppen för att få in ljus. Det kändes lite nervöst att hantera djuren precis vid öppen dörr och lite senare kom belysning till incheckningen. 

Djuren hälsocheckades, sattes i burar med nummerbrickor i respektive klasser, precis som i Sverige. Klassindelningen var lite annorlunda, men ganska snarlik. För dagen fanns två domare.

 /img_0074.jpg

Incheckning av djur.

Bedömningarna skedde i ett angränsande rum och besökarna fick inte se något av bedömningen alls. Troligtvis berodde detta på lokalens egenskaper och jag tror inte att det brukar vara så.

Vi gick runt och tittade på djuren och beundrade de fina priserna. Jättefina priser och många. Prisutdelningar var det några stycken under dagen och även ett lotteri. Vi hade vissa svårigheter med de danska siffrorna som räknades upp. Men vi hade en jättetrevlig dag och fick med oss några priser från lotteriet och från bedömningen av djuren och så hade vi en del nya djur med oss hem också.

 /img_1036.jpg

Många snygga rosetter.

Poängsystemet i Danmark är 100 och cert ges vid 88 p. Jag bedömmer att det är svårare att få cert i Danmark. Det gick bra för min Liam, men de andra gick det inget vidare alls för. Liam fick cert, rosett och pokal och en extrarosett för Charm Bøff (charmknutte).

Om man ska prova att ställa ut i Danmark ska man ha i åtanke att det endast är tillåtet att föra med sig 5 chinchillor per person tillbaka in i Sverige.

 

 /img_1035.jpg

Prisrosetter i normalklasserna.

Skriven av Annette Fridh

Publicerad i Chinchilla Magazinet nr 1 2016 och återgiven här med tillstånd av SCAF.

 /danmark.jpg

   
   
 

/danskrosett.jpg

Prisrosett för Domarens favorit.

 /img_4359.jpg
   
   

 

Välkommen

Välkommen till www.pepitas.n.nu.

blizzard10v.jpg

Nyheter

     

Nyhetsbrev

Om du är intresserad av att följa oss och få de senaste nyheterna, så är du välkommen att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Skriv in din e-postadress i rutan nedan!

cher12.jpg

Vi finns även på Facebook. Där finns mer bilder och nyheter om våra chinchillor!

http://www.facebook.com/#!/pages/Pepitas-Chinchilla/285510684838187?sk=wall

Klicka gärna gilla!

Länkar

Chinchillarelaterade länkar finns under rubriken länkar.