Bahhes Signhild (P9920)

 

/signhild4.jpg  

Född: 2007-01-01

Färg: Grey CRW

Uppfödare: Bahhes Chinchilla, DK

Stamtavla: Kommer!

Vikt: 599 g

Status: Sitter i avel med Deep Purple.

Signhild hittade vi när vi var på utställning i Prästö, Danmark. Hon var en äldre hona som enligt uppgift slutat ge ungar och inte skulle få vara kvar i uppfödningen. Hon skulle gallras bort. Så vi köpte henne så klart och hon fick åka med oss hem. Hon var ganska okej att hantera och snäll, men extremt rädd för buren vi släppte in henne i. Hon förstod inte riktigt hur hon skulle dricka ur vattenflaskan. De första dagarna fick jag ge henne vatten med doseringsspruta i munnen. Hon hoppade heller aldrig upp på hyllorna i den buren. Hon höll sig på golvet, i huset eller på taket till huset.

Efter ett tag skulle jag prova med en hane. En ung Black Velvet CRWc hane. I transportburen gick det ganska bra, men när jag satte in i buren fungerade det inte alls. Hanen hoppade upp på hyllorna och när han hoppade i buren fick hon panik. Hon var inte aggressiv mot honom eller så, men hon hade panik totalt. Så jag tog isär dem ganska direkt.

Efter ytterligare ett tag när jag funderat, satte jag henne med en äldre Grey hane, min finaste Liam. Och hopsättningen i transportbur lät jag ta lite längre tid. Och sedan satte jag dem i en lägre bur med mycket hoppvänliga hyllor. Hon fick panik när jag satte in dem i buren. Men jag såg att hon klarade hyllorna och Liam var smart och satt helt stilla. Så hon lugnade ner sig ganska snabbt och de satt tillsammans ett halvår ungefär. Inget resultat.

Jag beslutade då att prova en annan hane. Det  blev Deep Purple som ändå behövde sällskap. Efter ett tag blev hon dräktig, men det resulterade i en dödfödd unge. Paret sitter kvar, men Signhild är gammal och ger troligtvis inget mer nu!

 /signhild4juni2015-4.jpg

/signhild4juni2015-7.jpg 

Utställningsresultat

Ännu inte utställd! 

                   

Avkommor

S767, Grey, med P261

S768, Grey, med P261

T1, Grey, med P261

T2, Grey, med P261

T784, Grey, med P261

310, Grey, med P261

311 Grey, med P261 

 

 

 

 

 

 I avel nu?

Nu sitter Signhild med Deep Purple.

/deeppurple8jan2015-5.jpg

Välkommen

Välkommen till www.pepitas.n.nu.

blizzard10v.jpg

Nyheter

     

Nyhetsbrev

Om du är intresserad av att följa oss och få de senaste nyheterna, så är du välkommen att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Skriv in din e-postadress i rutan nedan!

cher12.jpg

Vi finns även på Facebook. Där finns mer bilder och nyheter om våra chinchillor!

http://www.facebook.com/#!/pages/Pepitas-Chinchilla/285510684838187?sk=wall

Klicka gärna gilla!

Länkar

Chinchillarelaterade länkar finns under rubriken länkar.