Chinnie Buddies

I USA finns en kvinna som heter Annie, hon syr upp Chinnie-Buddies. De är gjorda med tanke på att ge en vän åt en ensam chinchilla.

Annie skriver så här på sin hemsida: Många frågar: Vad är en Chinnie-Buddie och vad är den tänkt att användas till? Nå, beroende av vem du frågar får du olika svar. En Chinnie-Buddie är just som det låter, en chinchillavän. En trogen liten vän som finns där att gosa med. Den ger sällskap såväl åt ensamma chinchillor, men kan även användas till chinchillor som även har en levande chinchillavän.

/305137_250915854965974_1326295683_n.jpg

Bildtext: En av produkterna hos ChinChic

Annie syr dessa av fleece på maskin och syr efter stoppning igen dem för hand. Det finns inga ögon, morrhår eller annat som chinchillan kan bita av och skada sig på.

De finns i olika storlekar och kan specialbeställas efter kundens önskemål. Jag själv har fått två stycken hemskickade till mig från en tjej som omplacerade sina chinchillor hos mig. Den ena killen (Silver), fick sitt ena bakben amputerat. Då beställde förra ägaren två olika till Silver som var sydda med bara ett bakben. Silver skulle få två trebenta vänner ifall det skulle bli så att han skulle sitta ensam.

/chinniebuddie.jpg

Bildtext: En Chinnie-Buddy 

Så med tanke på att en chinchilla som blir ensam av någon orsak kan börja sörja och känna sig ensam i sin bur, kan detta vara ett sätt att ge lite tröst och sällskap under en kortare period eller så länge som det behövs.

Annie har även andra produkter i sin webbutik, http://chinchic.bigcartel.com/ . Hängmattor och bäddar av olika slag. Specialprodukter inför årets olika helger, som julkort och presentpapper till julen. En del kläder finns ibland och en gudomligt söt chinchillamössa. Produkterna varierar och det är spännande att ibland gå in och besöka sidan. ChinChic har humana priser och levererar snabbt varorna. Man kan betala med Paypal på ett smidigt sätt. Jag har själv beställt och rekommenderar ChinChic. 

/529607_505035186220705_986279199_n.jpg

Bildtext:  Hela trappan full av Chinnie-Buddies som Annie har sytt.

   
   
   
   
   
   
   

 

 

 

 

 
   
   
   
   

Annette Fridh

Publicerad i Chinchilla Magazinet nr. 3 2015 och nr. 3 2017 och återgiven här med tillstånd av SCAF.

Välkommen

Välkommen till www.pepitas.n.nu.

blizzard10v.jpg

Nyheter

     

Nyhetsbrev

Om du är intresserad av att följa oss och få de senaste nyheterna, så är du välkommen att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Skriv in din e-postadress i rutan nedan!

cher12.jpg

Vi finns även på Facebook. Där finns mer bilder och nyheter om våra chinchillor!

http://www.facebook.com/#!/pages/Pepitas-Chinchilla/285510684838187?sk=wall

Klicka gärna gilla!

Länkar

Chinchillarelaterade länkar finns under rubriken länkar.